Haal deze kerst het beste uit jouw zaak

10 tips van experts voor de horeca

De Kweker denkt in aanloop naar kerst met je mee over een slim en betaalbaar kerstmenu. Door 10 concrete tips, slimme oplossingen, handige trainingen en uitgebreide kerstassortiment met aanbiedingen bied jij jouw gasten deze kerst een betaalbaar menu en genieten zowel jij als jouw gasten volop deze kerst!

Tip 1: Steel de show met betaalbaar vers

Met kerst mag je toch net wat meer uitpakken met exclusievere producten. Maar om je menu naar een kerstwaardig niveau te tillen, is het niet nodig om alleen maar te werken met exclusieve ingrediënten. Laat je inspireren door voordelige alternatieven. 

Tip 2: Meer marge in minder tijd

Kerst is hét moment om echt uit te pakken voor je gasten. In jouw zaak, of bij hen thuis. Hoe fijn is het dan om meer marge te maken in minder tijd? Met de slimme foodcomponenten van Slimme Keuken ben jij geholpen!

Tip 3: Promoot je zaak voor kerst

Je hebt je kerstmenu tot in de puntjes uitgedacht. De kerstversiering in jouw zaak is altijd on point. En de sfeer is er gegarandeerd. Het enige wat er nog moet gebeuren, is dat gasten ook daadwerkelijk reserveren.

Tip 4: Slim inkopen voor kerst

Natuurlijk wil je je gasten deze kerst omverblazen met de heerlijkste gerechten. Door slim je kerstinkopen te doen, kun je naast uitpakken ook meer marge overhouden én het betaalbaar houden voor je gasten.

Tip 5: Meer met groenten

Pak deze kerst uit met groenten! Niet alleen is dit een gezonde manier van koken, je kunt ermee uitpakken door de talloze bereidingswijzen, draagt bij aan een beter milieu, de biodiversiteit van onze natuur én een gunstige inkoopprijs!

Tip 6: Kies bewust voor wild

Met wild zet je vlees met karakter op jouw kerstmenu. Lokaal verkregen vlees met een perfecte structuur en een volle smaak, waardoor je minder vlees nodig hebt om toch een mooi gerecht te serveren. 

Tip 7: Een goede menucalculatie

Zorg dat niet alleen je gasten blij worden van jouw kerstmenu, maar ook jij als ondernemer. Dat begint bij een goede menucalculatie, zodat je ook weet wat je marges zijn. Kun jij wel wat calculatietips gebruiken? 

Tip 8: Betaalbare, exclusieve horecawijnen

Bij heerlijke gerechten horen heerlijke wijnen. Zeker tijdens kerst wil je je gasten in de watten leggen met exclusieve wijnen die perfect bij je gerechten passen. Maar dan natuurlijk wel voor een betaalbare inkoopprijs. 

Tip 9: Diversiteit aan (alcohol(vrije)) dranken

Zeg je feestelijke momenten, dan zeg je feestelijke dranken. Denk deze kerst daarom eens verder dan bier en wijn en steel de show met feestelijke cocktails, mixdranken en non-alcoholische dranken. 

Tip 10: De ultieme kerstsfeer

Doe er deze kerst ook qua aankleding een schepje bovenop om jouw gasten de ultieme kerstbeleving te laten ervaren.  Mix en match bijvoorbeeld met side plates of investeer in feestelijke cocktailglazen en champagnecoupes.