• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kerstdranken

Tijdens de feestdagen mogen bijzondere dranken niet ontbreken. Op deze pagina vind je volop inspiratie voor bijzondere bieren, wijnen en cocktails. Alles voor klinkende feestdagen die net wat anders zijn dan je gewend bent. Maak het feest compleet met heerlijke bijpassende tapas en hapjes.

Variatie in dranken met kerst

Denk deze kerst daarom verder dan bier en wijn en steel de show met feestelijke cocktails, mixdranken en non-alcoholische dranken. Manager van Barrelproof Company Chi-ho Ta geeft tips.

Kerstbieren

Goed werk heeft tijd nodig. Dat geldt ook voor deze bieren. Laat ze rijpen op een koele, donkere plek en de smaken ontwikkelen zich verder, waardoor het bier na een tijd een ware smaakrevolutie doormaakt.

Wijnen voor kerst

Schenk je deze wijnen tijdens de feestdagen, dan weet je een ding zeker: één slok is al genoeg voor een warme herinnering. Delicaat en sprankelend, krachtig en rijk of een verfijnde zachtheid waarbij je blijft ontdekken. 

Stijlvolle digestieven

Tijdens de feestdagen pakken we uit. Ook met luxe dranken. Deze digestieven zijn perfect om te serveren na een imposant diner. Of gewoon bij de borrel, omdat ze naast smaakvol ook een lust zijn voor het oog.

Feestelijke cocktails

Tijd voor cocktails? Ga voor een heerlijke cocktail met limoncello in een gekaramelliseerd glas of voor een klassieke Christmas GT.

Variatie in dranken met kerst

De Kweker denkt in aanloop naar kerst met je mee over een slim en betaalbaar kerstmenu. Door 10 concrete tips, slimme oplossingen, handige trainingen en uitgebreide kerstassortiment met aanbiedingen bied jij jouw gasten deze kerst een betaalbaar menu en genieten zowel jij als jouw gasten volop deze kerst!

 

 

Zeg je feestelijke momenten, dan zeg je feestelijke dranken. Denk deze kerst daarom eens verder dan bier en wijn en steel de show met feestelijke cocktails, mixdranken en non-alcoholische dranken.

Manager van Barrelproof Company Chi-ho Ta geeft tips. Met deze tips weet jij zeker dat je een uniek en betaalbaar drankenarrangement kunt aanbieden. 

Bekijk hier alle overige tips om het beste uit jouw zaak te halen met kerst: 

Tip 1: Wat sterke dranken betreft gaan florale gins goed met seafood. 

Tip 2: Denk voor de vleesgerechten meer aan gerijpte spirits. Dat brengt de natuurlijke smaak van het vlees naar voren. 

Tip 3: Een chocoladedessert op het kerstmenu? Daarbij passen agave based spirits perfect. 

Tip 4: Kijk ook naar intensiteit van smaken: vind de connectie tussen gerecht en drankje, zodat het ene de ander niet overstemt.

Tip 5: Bouw de intensiteit op van voorgerecht naar hoofdgerecht en dessert. Er zijn tegenwoordig ook tal van non-alcoholische alternatieven. 

Tip 6: De ‘gins’ en ‘vermouths’ gemixt met tonic zijn een perfect non-alcoholisch aperitief. 

Meer verdiepen in feestelijke dranken? Bekijk dan de vele trainingen op het gebied van dranken bij ZiN inspiratielab.  

Trainingen en masterclasses

Op zoek naar meer inspiratie voor (kerst)dranken? Laat je inspireren door de vele trainingen en masterclasses bij ZiN inspiratielab. 

Haal het beste uit jouw zaak met kerst

10 tips van experts voor kerst