Ruig | Wild en gevogelte

Ruig is een leverancier en producent van kwalitatief hoogwaardig wild en gevogelte voor de professionele keuken. Hierbij staat respect voor mens, milieu en dier centraal. Het resultaat is een aanbod eerlijke, ambachtelijke producten van topkwaliteit tegen een marktconforme prijs. 

Kies bewust voor wild met kerst

De Kweker denkt in aanloop naar kerst met je mee over een slim en betaalbaar kerstmenu. Door 10 concrete tips van experts, slimme oplossingen, handige trainingen en uitgebreide kerstassortiment met aanbiedingen bied jij jouw gasten deze kerst een betaalbaar menu en genieten zowel jij als jouw gasten volop deze kerst!

 

Met wild zet je vlees met karakter op jouw kerstmenu. Lokaal verkregen vlees met een perfecte structuur en een volle smaak.

Volgens Armand Janssen, inkoopmanager bij Ruig, is ree deze kerst een perfecte keuze: het is namelijk het malste vlees wat er te koop is. Door het selectieve eetpatroon van de ree heeft het vlees een duidelijke wildsmaak wat met elke groente combineert. Daarnaast laat de smaak zich niet snel overschaduwen door andere smaken, waardoor je maar een klein stukje vlees nodig hebt voor een volle smaaksensatie (= betaalbaar inkopen). Ook perfect te combineren met de mooie sauzen van Slimme Keuken!

Bekijk ons wildassortiment, laat je adviseren door een van onze culinaire adviseurs of bekijk alle tips voor een geslaagde kerst:

INSPIRATIE MET WILD

Meer te weten komen over bijzondere variaties met wild en gevogelte? Hier vind je meer over ons assortiment, inspiratie voor toepassingen wild en vele recepten met wild. 

Wild assortiment Ruig

Bij Ruig staan specialisme en productkennis zeer hoog in het vaandel, en dat proeft u terug in onze producten. Ruig, gevestigd in het Noord-Hollandse Oostzaan, biedt als onbetwiste specialist op het gebied van wild en gevogelte een uitgebreid assortiment. Het assortiment wild is onderverdeeld in drie delen:

  • Grofwild (hert, everzwijn en ree)
  • Vederwild (fazant, patrijs en poldergans)
  • Haarwild (wild konijn en haas)

Vanuit 130 jaar ervaring biedt het familiebedrijf een zeer compleet assortiment aan rauwe en bereide wildproducten. Volgens de strengste kwaliteitseisen, vaste recepturen en respect voor dier en milieu. De productie is verdeeld in verschillende afdelingen: Rauwe productie: ontbenen, portioneren en voorbewerken. Braadlijn: productie van ambachtelijk gegaarde producten. Productiekeuken: gebraden, gerookt en gebraden op traditionele wijze.

Specialistische producten

Ruig ontwikkelt zijn eigen producten in de moderne productiekeuken. In het gevarieerde en ruime assortiment vind je onder meer: Jachtwild uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk. (H)-eerlijk wild, want het vlees is 100% scharrelvlees, puur natuur en zonder toevoegingen. Gevogelte uit Frankrijk, rechtstreeks van de bron. Veelal met het Label Rouge keurmerk. Regionale kipproducten uit Nederland. Van Hollandse A-kwaliteit kippen tot biologische kippen. Wereld(s) wild uit Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika. MVO-projecten: geitenlamsvlees en eetbare insecten. Convenienceproducten uit eigen keuken.

Kwaliteitslabel Jagerstrots

Écht wild met de vrije natuur van Europa als bron. Dat is Jagerstrots. Vlees met een goed verhaal, waarbij respect voor het dier gegarandeerd is. Wij bieden wild dat het seizoen ons brengt. Rechtstreeks van de jager, speciaal voor jou geselecteerd. Jagerstrots biedt je eindeloze voordelen!

Kwaliteit

Kwaliteit is meer dan alleen een goed product. Medewerkers bij Ruig leven strenge keurings- en kwaliteitseisen na en volgen vaste recepturen. Het assortiment van Ruig voldoet aan de volgende kwaliteitseisen: 
  • Testen en monsterafname door kwaliteitsafdeling. 
  • Een extern bureau bewaakt de kwaliteit. 
  • Weinig toevoegingen als geur-, kleur- en smaakstoffen etc. 
  • Het volledige proces voldoet aan de meest recente HACCP-eisen. 
  • Gekeurd conform NVWA-eisen én beschikt over een EG. Keuringsnummer en een FSSC22000-certificaat. 
  • Gecertificeerd met het Beter Leven Keurmerk voor gevogelte. 
  • Minder suiker, zout en vetten.

Duurzaamheid

Door te kiezen voor wild, kies je automatisch voor een duurzaam stukje vlees. De dieren leven in de vrije natuur, en eten daarmee precies wat ze nodig hebben. Zo draag je bij aan zowel de leefomstandigheden van de dieren als de biosdiversiteit en natuur. 

Van geitenlamsvlees tot eetbare insecten. Het duurzaam ondernemen zie je verder ook terug in onze wild en gevogelteproducten die wij verkopen. Bij deze producten wordt extra aandacht gegeven aan mens, dier en milieu. Of het nu gaat over producten met één, twee of drie sterren Beter Leven, biologische of Label Rouge producten, wij kunnen het regelen. Ruig heeft inmiddels een hele lijn met verantwoorde snacks gecertificeerd met 2 sterren en diverse in eigen keuken gebraden artikelen met 1 ster. We vinden het belangrijk dat duurzame producten voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. 

 

 

Haal het beste uit jouw zaak met kerst

10 tips van experts voor kerst