• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Mosselen

Het mosselseizoen loopt grofweg van juli tot half april. Wanneer de nieuwe bodemcultuurmosselen aan wal zijn, genieten we in Nederland met volle teugen van dit heerlijke seizoensproduct. De Kweker biedt mosselen van goede kwaliteit en met een hoog vleesgehalte. Maar er zijn meer redenen om mosselen op de menukaart te zetten. Wij helpen je op weg om zoveel mogelijk uit dit mooie seizoen te halen.

×

Mosselassortiment

Eerste mosselsleep

Op 28 juni 2022 voeren in alle vroegte de visspecialisten van SmitVis uit voor de eerste mosselsleep. De kwaliteit en het vleespercentage zien er weer veelbelovend uit.

Receptinspiratie

Mosselen on ice

Probeer ook eens mosselen on ice, voor een unieke manier van presenteren! De kruidige smaak van de curry combineert verrassend goed met de ziltige smaak van de mossel.

Loaded mosselen

Gebakken mosselen, een klassieker! Met parmezaanse kaas, lavas mayonaise en groene asperge geef je er een moderne smaakvolle twist aan!

Pikante mosselen

Spicy met tomaat, volromig met de crème fraiche en een Aziatische smaak door de koriander. Ideaal om bourgondisch in een pan te serveren en samen te eten. Uiteraard kun je deze ook als tussen of hoofdgerecht serveren.

Go exclusive

Mosselen lenen zich perfect voor fine dining. Met de luxe smaak van joselitoham die over de mosselen smelt. Citroenmelisse en citroenpareltjes zorgen voor frisheid. De tempura is voor de lekkere bite in het gerecht.

Bodemcultuurmosselen

Bodemcultuurmosselen zijn de meest gangbare mosselen. Ze groeien op mosselbanken in de Oosterschelde. In het water van deze zeearm vinden ze alle voeding die ze nodig hebben, waardoor ze gezond opgroeien. Maar bodemcultuurmosselen vissen we ook in de Waddenzee. Deze gaan vervolgens naar de Oosterschelde. Het resultaat? Een Zeeuwse mossel die wereldberoemd is vanwege zijn smaak en structuur.

Hangcultuurmosselen

Mosselen met een hangcultuur leven niet op de bodem, maar hangen in netten in de stroming. Daar krijgen ze meer voeding dan hun soortgenoten op de bodem. Ze zijn dan ook eerder klaar voor consumptie. Bovendien hebben deze mosselen vaak een hoger vleesgewicht en een zachtere schelp. Het kweken is een kleinschalige activiteit met een zeer beperkte invloed op de omgeving. Daarom mag het met recht een duurzame kweekmethode genoemd worden. De mosselen zijn ook MSC-gecertificeerd. Houd er rekening mee dat hangcultuurmosselen alleen verkrijgbaar zijn in de maand mei.

Mosselassortiment bodemcultuur

Ontdek bij De Kweker diverse mosselsorteringen en verpakkingseenheden. Onze mosselen zijn verkrijgbaar in waterdichte verpakkingen van 2 en 5 kilo, maar ook in jutezakken van 15 kilo.

  Stuks per kilo 1 kilo 2 kilo 5 kilo 15 kilo
Zeeland's Roem Goudmerk < 42   X X X
Zeeland's Roem Jumbo 45-50   X X X
Zeeland's Roem Imperial 55-60   X X X
Zeeland's Roem Super 60-75 X X X X
Zeeland's Roem Extra 75+   X X  
SmitVis horeca 43-50 X X X X
SmitVis Super 65-75   X    

Zeeland’s Roem

Zeeland’s Roem is een Zeeuws familiebedrijf met 75 jaar ervaring. Het is een van de grootste schaal- en schelpdierenproducenten in Europa. De mosselen van Zeelands’s Roem zijn MSC-gecertificeerd.

SmitVis

Wat de Zeeuwse mosselen van SmitVis speciaal maakt? De maatvoering. Bodemcultuurmosselen van SmitVis zijn er in sortering Jumbo. Deze 100% Jumbo-sortering zijn extra geselecteerd op schelpgrootte en vleesgewicht tegen een aantrekkelijke prijs. Ook de mosselen van SmitVis zijn MSC-gecertificeerd.

Bouchot mosselen

De bouchot mosselen zijn hangcultuurmosselen en deze worden gekweekt in Le Crotoy of Baie Mont St. Michel. De mosselen zijn kleiner dan de Zeeuwse maar zeer smaakvol met een hoog vetpercentage.

Tips voor mosselen

  • Mosselen kan je ook bereiden op de barbecue! Bestrijk de gewassen mosselen royaal met olijfolie (met een rub) en leg ze in een vuurvaste schaal met een scheut witte azijn. Zet de schaal daarna op het hete rooster van een gesloten barbecue totdat de schelpen opengaan.

  • Verse mosselen in de schelp kun je niet invriezen. Je kunt de mosselen wel koken, uit de schelp halen en dan invriezen of tot drie dagen in de koelkast bewaren. Prima om later te frituren of te bereiden in een salade.

 

  • Onze Nederlandse mosselen zijn voorzien van het MSC-keurmerk, wat een verantwoorde vangst garandeert. Gasten zijn vaak geïnteresseerd in het verhaal achter het product. Laat ze daarvan meegenieten en je creëert gegarandeerd nieuwe ambassadeurs.
  • Mosselen zijn een seizoensproduct. Zorg dat je er vroeg in het seizoen bij bent. Mensen eten namelijk maar een paar keer per jaar mosselen. Zorg dat je één van die momenten pakt. Het verkooppakket van SmitVis helpt je extra duidelijk communiceren dat je mosselen verkoopt.

Mosselwijnen

Welke wijn bij welk mosselgerecht? Klassiek gekookt met prei en witte wijn of gewokt met curry en kokosmelk? Bereiding en smaakmakers bepalen de wijnkeuze: we zoeken harmonie.

Een stevig gerecht vraagt een volle wijn, een frisse bereiding een frisse wijn. Voor een verfrissende beleving heeft de wijn net iets meer zuren nodig dan het mosselgerecht.

Bier met mosselen

Bier serveren bij mosselen? Bieren met een fris karakter, zoals witbieren, zijn meestal een goede keuze. Een citrussmaak combineert namelijk net als met vis ook vaak prima met mosselen. Al is Indian pale ale lastiger te combineren: dit bier is erg bitter en afhankelijk van de gebruikte hop te fruitig of te sterk. Bij een mosselgerecht met spek ga je voor een tripel of zelfs een bier met donkere mouten, zoals een amber. Bereid je mosselen in bier? Denk aan tripel, witbier en zelfs cider. En wanneer je een bier gebruikt om in te stoven of in een saus: dit bier smaakt vaak ook in een glas goed bij het gerecht.

Verkooppakket

Speciaal voor de horeca heeft SmitVis een uitgebreid POS-pakket samengesteld: met raamposters, spandoeken, beachflags en tafelkaarten. En ook jute mosselbalen. Vraag ernaar bij je accountmanager of visspecialist van SmitVis.

SmitVis mosselen spandoek
200 x 50 cm
Art. nr. 206627

SmitVis mosselen spandoek
300 x 75 cm
Art. nr. 206643

SmitVis mosselen tafelkaartjes
Set 10 stuks
Art. nr. 206703

SmitVis mosselen jute zak bedrukt
Pak 2 stuks
Art. nr. 027388