• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Ganzenburgers

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Stook een barbecue flink op met de briketten of houtskool. Doe de pancetta in een zware pan en zet vrij hoog boven de gloeiende kooltjes. Bak de pancettaspekjes zo in circa 20 minuten uit. Laat afkoelen.
  2. Verwijder het vel van de ganzenfilet. Snijd het vlees in stukjes, verwijder eventuele kogeltjes en meng met de wildspecerijen. Hak het vlees verder fijn en voeg de pancetta met het bakvet en het paneermeel toe. Kneed alles flink door elkaar en maak er 4 burgers van. Bestrijk ze met de olie en rooster ze op de barbecue op hoog vuur en dicht op de kooltjes in circa 6 minuten mooi bruin en nog sappig vanbinnen.

Tip serveersuggestie

Meng 150 g fijngesneden paarse spitskool met 2 eetlepels mirin en 4 eetlepels wittewijnazijn. Voeg zout naar smaak toe en laat een half uur afgedekt marineren. Bak 1 in ringen gesneden ui in eetlepels olie in 5 minuten gaar en lichtbruin. Meng de ui met 2 eetlepels uienchutney. Snijd 4 burgerbroodjes horizontaal doormidden en rooster ze kort op de barbecue (pas op, het verbrandt snel). Bestrijk de onderste helften van de broodjes met mayonaise en beleg met de uitgelekte kool. Leg hierop de burgers, verdeel er 120 g gorgonzola en het uienmengsel over en leg de bovenkant van de broodjes erop. Serveer direct.

Ingrediënten

  • briketten of houtskool
  • 250 g gedroogde pancetta, in blokjes
  • 750 g wildegansfilets
  • ca. 10 gram wildspecerijen
  • 2 el paneermeel
  • 2 el olijfolie

Publicatie datum: 17 augustus 2022

Gerelateerde recepten