• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Reerollade met gerookte kruidenboter

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
1 uur 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het bot uit het vlees (doe dit voorzichtig, want het vlees is heel zacht). Bestrooi de binnenkant van het vlees met peper en zout, bestrijk met de cream cheese. Ris de helft van de takjes tijm en de helft van de rozemarijn en erover, leg er 3 takjes peterselie bij en vouw het vlees dicht. Leg 2 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn op het vlees. Bekleed de buitenkant met de pancetta en zet vast met keukentouw. Laat op keukentemperatuur komen.
  2. Stook intussen een gesloten barbecue met de briketten tot circa 150°C (leg de barbecue daarom niet te vol). Rooster het vlees dicht boven de roodgloeiende kooltjes circa 10 minuten rondom. Neem het vlees van het rooster en sluit het deksel. Laat de temperatuur zakken tot circa 120°C. Leg het vlees weer terug en rooster het in circa 45 minuten tot het een kerntemperatuur heeft van circa 55°C. Keer het vlees tussendoor een paar keer.
  3. Neem de rollade uit de barbecue en laat rusten. Gooi wat rookchunks op het vuur en zet een vuurvast pannetje met de boter in de barbecue. Doe het deksel dicht en laat de boter in enkele minuten de rooksmaak opnemen. Ris de overige tijm en rozemarijn, hak fijn met de overige peterselie en meng met de boter. Laat afkoelen.
  4. Snijd het vlees in plakken en geef (SERVEER) er wat gerookte kruidenboter bij.

Ingrediënten

  • 1 ree-dij met been, ca. 1,5 kilo
  • 4 el cream cheese
  • 10 takjes tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • 6 takjes peterselie
  • 8 dunne plakjes pancetta, gedroogd
  • briketten
  • 1 klein handje rookhout chunks
  • 100 g gezouten boter

Publicatie datum: 17 augustus 2022