• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Producten, bereidingen, recepten & meer

Haas

De haas leeft voornamelijk van grassen en wilde kruiden en vult dit dieet aan met knoppen, zaden, twijgen en diverse landbouwgewassen. Dit proef je dan ook terug in het vlees van de haas. Het vlees van de haas is donkerrood en is bijzonder mager. De diverse delen van de haas vragen om verschillende bereidingswijzen waarin de uitgesproken smaak tot zijn recht komt.

Combineert goed met o.a.: 
Groene kool - ras el hanout - citroen

Jachtseizoen: 
15 oktober - 31 december

Highlights uit het haas assortiment

Panklare haas in delen

Een haas heeft geen noemenswaardige incourante delen. De bouten kunnen als hoofdgerecht op de kaart, de rug bevat de filets en de schouders zijn perfect voor stoofschotels: bij de haas wordt dat bijvoorbeeld de onvolprezen hazenpeper.

Voorbout

De voorbout, ook wel voorloper genoemd, is één van de smakelijkste delen van de haas om een stoofpot mee te bereiden. Laat het vlees langzaam gaar stoven tot een mooie hazenpeper. Alle uitgesproken smaken van de haas zijn hierin terug te vinden.

Bout panklaar

De hazenbout is zeer geschikt om te stoven, lekker gekruid met wat ui, knoflook en rode wijn. Of in z’n geheel in de oven garen en serveren met groenten als spruitjes, rode kool, witlof, groene kool of broccoli.

Stoofvlees

Stoofvlees met een beetje vet is het lekkerst, want dat geeft meer smaak af. Het vlees wordt dan ook erg mals. En hoe langer je stooft, hoe malser het vlees wordt. Smakelijke garnituren zijn stoofperen, cranberry’s, kastanjepuree of gestoofde appeltjes.?

Haas recepten

Haas assortiment