De gezonde kantine

Catering van het land

De bijzondere zomer van 2020 zit er bijna op en langzaamaan openen de kantines - voor zover mogelijk - weer hun deuren. De scholen zijn voor een deel alweer begonnen, het nieuwe sportseizoen wordt ingeluid en medewerkers gaan weer vol energie aan de slag. Samen met eigenaar Bruck van Catering van het Land – een gespecialiseerde bedrijfscateraar met eerlijke en verse producten – kijken wij vooruit naar het nieuwe kantineseizoen en brengen wij hun concept ‘vers & eerlijk’ ter inspiratie onder de aandacht. 

Kun je wat meer over Catering van het Land vertellen?

Catering van het Land is een gespecialiseerde bedrijfscateraar die sinds 2014 door Steven en mij wordt gerund. Wij zijn twee professionele koks met jarenlange ervaring in vooraanstaande keukens. Onze passie voor koken is ontstaan uit een tweejarige samenwerking met top chef Jamie Oliver, hij heeft ons enthousiast gemaakt voor biologisch eten met een eerlijke insteek. Voor corona caterden wij op 16 locaties waarbij wij dagelijks zo’n 1.500 gasten van een eerlijke en gezonde maaltijd voorzagen. Momenteel verzorgen wij bij bedrijven een coronaproof lunch; het lunchpakket is per persoon verpakt. Uiteraard nog steeds met dezelfde kwaliteit en verse, eerlijke producten waar wij voor staan. 

Wij bieden bedrijven de service aan om onze catering met of zonder personeel af te nemen. Als bedrijf willen wij een toegevoegde sociale waarde bieden. Daarom zijn wij net als De Kweker ook een leerwerkbedrijf voor mensen met een verstandelijke beperking vanuit stichting Cordaan. Wij zijn blij dat wij hun een kans geven om deel te nemen aan de maatschappij zodat zij zich gewaardeerd en nuttig voelen. 

Hoe wordt er vanuit de markt op jullie vers & eerlijk concept gereageerd?

Dagelijks bereiden wij in onze productiekeuken een heerlijk saladebuffet van 18 verschillende soorten seizoensgroenten. Om de variatie erin te houden en onze gasten blijvend te verrassen, worden deze groenten elke dag op een andere manier bereid. Na het bereiden van de groenten, koelen wij ze direct terug in een blastchiller. Hierna worden de groenten gevacuümeerd om de houdbaarheid te verlengen en om waste te beperken. Vervolgens wordt het saladebuffet, de soepen en het brood en beleg in de ochtend naar alle locaties gebracht zodat onze collega’s op locatie een heerlijke lunch kunnen verzorgen. Wij nemen onze klanten veel werk uit handen wat hen veel scheelt in personeelsuren. En medewerkers krijgen een gezonde smaakvolle maaltijd wat energie voor de hele dag oplevert. 

Drie keer per jaar meten wij de klanttevredenheid door middel van een makkelijke bot die via een QR code een aantal vragen stelt over de service, kwaliteit en personeel. Daarnaast zitten wij drie keer per jaar met de klant om tafel om deze rapportage en overige punten met elkaar af te stemmen. 

Omdat wij al jaren investeren in duurzaamheid en sociaal return plukken wij door de trend hier vandaag de dag de vruchten van. 

Hoe kan gezonde voeding binnen kantines meer gestimuleerd worden?

De vraag naar gezonde en eerlijke voeding is nog steeds groeiend. Vooral in deze huidige tijd is het ook belangrijk om mensen bewust te maken dat gezonde voeding niet alleen lekker is maar ook zorgt voor een betere weerstand. Bied gezonde voeding op een smaakvolle manier aan tegen een gezonde prijs.