Vega & Vegan

Plant based

Vega en vegan, het eten van minder of geen dierlijke producten is de hype voorbij. Dit biedt ook kansen voor jouw zaak. Hoe bedien je nu die vegetarische of veganistische gast? En wat zijn alternatieven waarmee je nog steeds kwaliteit serveert? De Kweker neemt je mee in de wereld van plantaardig eten. Van veganistische en vegetarische recepten tot plantaardige alternatieven voor je reguliere producten. Maar we laten vooral zien hoe lekker plantaardig kan zijn!

Groenten met kerst

Pak deze kerst uit met groenten! Niet alleen is dit een gezonde manier van koken, je draagt ook bij aan een beter milieu, de biodiversiteit van onze natuur én een gunstige inkoopprijs!

AGF producten

FLEXITARIËR, VEGETARIËR OF VEGANIST

Flexitariër
Flexitariërs zijn gasten die minimaal 1 dag in de week geen vlees eten. Bijna 90% van alle Nederlanders mag zich flexitariër noemen. Maar liefst 55% eet 3 dagen of meer geen vlees in de week.

Vegetariër
Gasten die geen vlees eten - maar wel ei, zuivel en honing - zijn vegetariër. Zo’n 5% van de Nederlanders is vegetarisch.

Veganist
Je veganistische gasten eten helemaal geen dierlijke producten. Dus geen melk en eieren, maar ook geen honing. Ook dierlijke stoffen en materialen als bijenwas, wolvet en leer gebruiken ze niet.

OPLOSSINGEN

Meer en nieuwe gasten trekken en tegelijkertijd kosten besparen? Je kaart een vegetarische of veganistische twist geven is meer dan inspelen op een lifestyle. We laten je zien hoe je dat doet met een aantal stoere, plantaardige concepten. En hoe je daar voordeel mee pakt in je keuken.

Haal het beste uit jouw zaak

10 tips voor kerst