Troost van dichtbij

De komende tijd staat in het teken van kansen benutten en concepten bedenken om je gasten van dienst te kunnen zijn en op deze manier te behouden. In het begin zal het moeizaam gaan en anders dan we gewend zijn. Maar ondernemen en gastvrijheid zijn van alle tijden,  dus ook in moeilijke periodes. Verwennen biedt troost en je gasten in de watten leggen kun jij als horeca ondernemer als geen ander.

Ik wil graag een pleidooi houden voor onze eigen economie; dat we gaan koken met Nederlandse producten, simpelweg uit behoud. Om te kunnen ondernemen en daarbij anderen te helpen moet je eerst je eigen zaken op orde hebben. Onze eigen economie moet weer gaan draaien. Want tuinders en boeren in Nederland hebben het net als de horeca enorm moeilijk. Een groot deel van hun omzet in de foodservice is weggevallen. 

Laten we nu samen gaan bouwen aan een mooie en duurzame toekomst met producten van dichtbij. Ik hoop dat als je dit leest, je een creatieve oplossing hebt bedacht om weer te ondernemen en vol enthousiasme aan de  slag kunt gaan met mooie producten van eigen bodem.

Er zijn er legio en misschien is het nu de tijd om ze te gaan ontdekken. Ik geef je graag wat voorbeelden  ter inspiratie. In onze achtertuin in West vind je de bijzonder lekkere tomaten van Kwekerij Osdorp, een zorgkwekerij die een zinvolle, betaalde dagbesteding biedt aan mensen met een afstand tot de ‘normale’  arbeidsmarkt.

Hollandse aardbeien zijn nu kwalitatief op zijn best en kunnen je gasten het gevoel van comfort en troost bieden. Bovendien help je er de telers ook mee.

Ik wens je veel kracht, wijsheid en liefde in deze tijd.
Houd vol en ik zie je graag weer in jouw zaak of de onze.  

Met culinaire groet,
Jaap Sloof
Culinair adviseur
De Kweker