• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Eten verbindt

Amsterdam telde tijdens de laatste inventarisatie 167 nationaliteiten. Hiermee is de stad één van de meest diverse steden ter wereld. Dat zegt wat over de gastvrijheid van de stad. Voor mij zijn het al die culturen die Amsterdam maken tot de stad die mijn hart gestolen heeft en waar ik trots op ben.

Die diversiteit vind je ook terug in de horeca. Je kunt tegenwoordig uit eten gaan op soort eten, op land en zelfs op streek. Voor mijn grootouders was het ondenkbaar dat ze Libanees, Ethiopisch of Tibetaans zouden gaan eten. Dankzij de globalisering en onze reislust zijn we buitenshuis eten ook als een klein avontuur gaan zien; de wereld op je bord in eigen stad.

Wat mij fascineert is dat de komst van al die culturen heeft geleid tot een enorme verrijking van het aanbod in ingrediënten. Het kan niet anders dan dat je daar als chef door geïnspireerd raakt. Grenzeloos koken, er je eigen draai aan geven en daarmee het beste uit jezelf halen.

In een De Kweker masterclass liet de bekende chef-kok Ricardo van Ede (Boat & Co) zien waar hij momenteel mee bezig is. Zo combineerde hij Alkmaarse parelgort en Hollandse bloemkool met Japanse miso. Briljant lekker in zijn eenvoud. Voorspellen is altijd een risico maar als ik zou moeten inzetten waar we komende tijd veel van gaan horen dan is dat op de Arepas; hét streetfood uit Colombia en Venezuela. Het wordt gemaakt wordt van het maïsmeel van het merk P.A.N. en bevat allerlei vullingen. Dit broodje is in opmars en zeer binnenkort ook bij De Kweker verkrijgbaar.

Als de foodtrucks weer van stal komen, ga je deze broodjes steeds meer zien. En natuurlijk niet alleen op de traditionele Zuid-Amerikaanse wijze maar ook als basis voor creatieve chefs met een eigen visie.

Eten verbindt, we doen het allemaal ongeacht achtergrond of cultuur en het liefst samen. Aan de vooravond van het foodtruck seizoen kan ik niet wachten tot al die culturen samenkomen door de mooiste ingrediënten van de wereld in het meest heerlijke streetfood te combineren.

Kom jij al die wereldse smaken ontdekken in onze zelfbediening?

Met culinaire groet,
Jaap Sloof
Culinair adviseur
De Kweker