100% Ibérico, gevoed met alleen maar eikels, vrij lopend.
50 - 75% Ibérico, gevoed met alleen maar eikels, vrij lopend.
50 - 75% Ibérico, gevoed met eikels en granen en vrij lopend.
50 - 75% Ibérico, gevoed met granen en staan in de schuur.
Regio: Andalusie
Steden: Sevilla – Cordoba – Huelva
Regio: Extrmadura
Steden: Badajoz – Caceres – Jerez de los Caballeros – Merida
Regio: Castilla y Leon
Steden: Salamanca – Zamora – Candelario - Valladolid
Regio: Castilla la Mancha
Steden: Toledo – Albacete – Ciudad Real
Jamón Ibérico wordt geproduceerd in het natuurlijke leefgebied van de Cerdo Ibérico (het Ibérico-varken), die je voornamelijk vindt rondom de hoge bergweiden van het westen en zuidwesten van Spanje, langs de Portugese grens en in delen van Andalusië. Dit betekent ook dat alleen varkens uit deze regio de benaming Ibérico ham kunnen krijgen.
De weg van het Ibérico varken.