• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Droogijs

Het wow effect aan tafel!

Vijf voordelen van droogijs:

#1 Onderscheidend vermogen
#2 Beleving aan tafel met een wow-effect
#3 Hoge attentiewaarde op jouw social media - publiekstrekker
#4 Inzetbaar bij alle eetmomenten dus meer omzet
#5 Volop ruimte voor je eigen creativiteit

De trend van dit moment

Beleving! Het lijkt wel het magische woord voor restaurants dezer dagen. Gasten willen meer dan alleen lekker eten, ze willen geëntertaind worden. Met rokend droogijs is het wow-effect gegarandeerd. Maar wat is droogijs precies en hoe werk je ermee?

Bereidingen met droogijs vallen binnen het moleculair koken. De techniek waarbij niet met hitte, maar juist met ijskoude stoffen wordt gewerkt heet cryogeen koken. Droogijs is de vaste vorm van CO2 en heel erg koud (-79 graden). Het is ­dezelfde stof die zorgt voor de prik in frisdrank. Droogijs kent geen overgangsfase tussen de vaste vorm en de ­gasvorm. Oftewel: als het ijs smelt ontstaat er geen plasje water.

Het toepassen van droogijs is vrij eenvoudig, maar het ­vervoeren is een vak apart. Daarom hebben we een partner die je kan voorzien van droogijs.

Droogijs is een fantastisch product dat je kunt inzetten bij desserts, cocktails en andere dranken. Het geeft een echt wow-effect op tafel wat je gasten vervolgens weer delen via social media.

Via ICS dry ice is droogijs te bestellen: telefoonnummer 0416-283331 of via e-mail info@icsdryice.com. Let wel op: droogijs is beperkt houdbaar.

Afhankelijk van de bestelhoeveelheid wordt het droogijs ­geleverd in EPS boxen of isolerende droogijs containers.

Entertainen met droogijs 1

Droogijs is ideaal om vruchten te desegmenteren zonder dat het zijn smaak of kleur verliest. Frambozen, citrusvruchten en bramen zijn hier heel geschikt voor. Voor je de vruchten in het droogijs legt, is het belangrijk om het fruit eerst even van eventuele vliesjes te ontdoen. Leg de vruchten met een plastic spatel voorzichtig in een bekken met droogijs. Haal het bevroren fruit met de spatel eruit en leg het op een siliconenmatje. Rol met een rolstok over de vruchten heen. Dankzij de enorme kou zijn de zakjes van elkaar losgemaakt. Gebruik de stukjes vrucht niet direct, maar laat het op temperatuur komen in de vriezer.

Entertainen met droogijs 2

Een extra dimensie aan je gerecht toevoegen? Speel met geur! Droogijs is ideaal om geuren te transporteren. Wanneer je water over droogijs giet, ontstaat er rook. Natuurlijk is dit op zich al spectaculair aan tafel. Maar wanneer je een geurstof aan het water toevoegt, wordt ook de neus geprikkeld. Zo komt het gerecht nog meer tot leven.

Hoe werkt het?

Schep een beetje droogijs in een Bentobox (een Japanse lunchbox). Zet het gerecht vervolgens op een verhoging in de box. Giet vlak voor het uitserveren wat vloeistof over het droogijs heen en dek het af met de deksel. Verwijder de deksel aan tafel. De rook en geur komt vrij. Een feestje voor je zintuigen en een beleving aan tafel.