Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Laurierblad van Verstegen & Cheddar cheese sauce van Santa Maria

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Producten, bereidingen, recepten & meer

Wild zwijn

Het wild zwijn, ook wel everzwijn genoemd, is de voorouder van ‘onze’ tamme varkens. Het zijn intelligente en actieve dieren. Het vlees is dan ook magerder dan dat van het varken. Everzwijn van Ruig is 100% puur scharrelvlees met een duidelijke herkomst.

De bijzondere wildsmaak van het wilde zwijn is te danken aan de gevarieerde voeding van deze omnivoor. Beukennootjes, kastanjes, knollen, kruiden, torren en slakken staan dagelijks op het menu van deze alleseters.

Combineert goed met o.a.:
Venkel – rozemarijn – rozijnen

Jachtseizoen:
1 juli – 31 januari

Highlights uit het wild zwijn assortiment

Hele rug

Met een hele rug van het everzwijn kun je alle kanten op. Je maakt er eenvoudig een rack van door de wervel te verwijderen. Heerlijk zacht vlees met een absoluut sublieme smaak. Het is wat steviger en magerder dan varkensvlees.

Rugfilet

Sappig, mals vlees met een uitgesproken wildsmaak. Toch is een als medaillon gesneden rugfilet zeer toegankelijk. Laat je voor de smaakcombinaties inspireren door het dieet van het everzwijn zelf: kastanjes, paddenstoelen en bessen.

Achterbout

Met een bout van everzwijn zet je wat extra allure op de kaart. Versnijd het tot fricandeau of biefstukjes, of maak een heerlijke rollade. Een stoer stuk vlees voor een grote groep serveren? Braad de bout in zijn geheel.

Stoofvlees

Stoofvlees van het everzwijn biedt talloze mogelijkheden tot variatie. Perfect te combineren met een mooi abdijbiertje of een volle wijn en winterse groenten. Het grote voordeel van stoven: prima vooraf te bereiden!

Wild zwijn recepten

Wild zwijn assortiment