Terrasfood

Het terrasseizoen staat voor de deur. Wist je dat je met bepaalde recepten en foodconcepten meer marge behaalt op je terrasfood? Denk aan borrelplanken, loaded fries en andere ‘loaded concepten’ en traybakes. Deze zijn gemakkelijk in mise-en-place en zorgen voor minder personeelskosten.

Alles voor jouw horecaterras

Mini snacks, een makkelijke margemaker

Ontdek hoe je met mini snacks het maximale uit jouw horecazaak haalt. Een borrelplank vol warme krokante snacks is makkelijk te bereiden én perfect om meer marge uit je terrasmenu te halen. Enkele tips voor upselling met minisnacks

borrelplank

Tip 1: Selecteer de juiste minisnacks
Het klink logisch, maar kies naast de hardlopers ook voor een verrassend (vega) alternatief. Hierdoor hebben je gasten wat te kiezen.

Tip 2: Maak je aanbod zichtbaar op je kaart
Laat bijvoorbeeld een borrelplank met minisnacks ook terugkomen bij lunch- of voorgerechten.

Tip 3: Maak combinaties met dranken
Bestellen je gasten (speciaal)bier, mocktail of (alcoholvrije) wijn? Bied dan een bijpassende borrelplank aan. Dit zorgt direct voor een omzetlift.

Tip 4: Bespaar personeelskosten met mini snacks
Mini snacks zijn ontzettend makkelijk te bereiden. Ook met weinig personeel kun je een heerlijke borrelplank serveren. Je bespaart hiermee personeelskosten zonder in te leveren op je terras-aanbod.

Terrasfood met meer marge

Meer marge maken met jouw terrasmenu? Heb je wel eens gedacht aan bijvoorbeeld borrelplanken, tray bakes of loaded foodconcepten? Hiermee bespaar je meteen op personeelskosten. Deze foodconcepten zijn door iedereen makkelijk te bereiden. Ideaal als je met minder personeel toch een verrassend terrasmenu wil aanbieden.