• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Pastaschelpen gevuld met zalmmousseline

Met liquid concentrates breng je niet alleen je gerechten snel op smaak maar je kunt ze ook als basis gebruiken voor al je soepen en sauzen. En ze zijn zowel koud als warm toepasbaar.

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

Pasta

  1. Kook de pastaschelpen al dente in water met wat zout en spoel ze daarna koud.
  2. Draai de zalm samen met de ijsblokjes, eiwit, zout en peper glad in een cutter.
  3. Voeg de room toe en draai deze kort mee op.
  4. Wrijf de farce door een fijne zeef en doe deze in een spuitzak.
  5. Vul de pastaschelpen met de zalmfarce en plaats ze op een beboterd ovenplaatje.
  6. Stoom de pastaschelpen op 68°C gaar in de oven gedurende ca. 6 minuten.
  7. Haal de schelpen uit de oven en brand ze kort met een gasbrander.

Saus

  1. Breng 1 dl water aan de kook en voeg de liquid concentrate groenten toe.
  2. Voeg de witte wijnsaus en de citrus toe en breng de saus aan de kook.
  3. Roer voor het afmaken de bieslookolie door de witte wijn saus.

Groenten

  1. Maak de groenten schoon en blancheer ze afzonderlijk van elkaar in water met wat zout.

Opmaak

  1. Verdeel de pastaschelpen over de borden en schep de groenten eromheen.
  2. Schep de saus erbij en maak het geheel af met wat zeekraal en salad pea.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Pasta

  • Pasta schelpen, Conchiglioni Rigati 200 st
  • zalmfilet 2 kg
  • ijsblokjes 20 stuks
  • eiwit 300 g
  • room 15 dl

Saus

  • Knorr Professional Liquid Concentrate Groenten 1L 50 g
  • Knorr Garde d'Or Witte Wijn Saus 1L 30 dl
  • bieslook olie 5 dl

Groenten

  • sugarsnaps 1.50 kg
  • peultjes 1.50 kg
  • haricots-verts 1.50 kg
  • tuinboontjes 1.25 kg
  • doperwten, gedopte 1.25 kg

Opmaak

  • zeekraal 500 g
  • Salad Peas 200 takjes

Publicatie datum: 19 juli 2022