• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Disposables

Kies voor duurzaam

Verduurzamen doen we liever vandaag dan morgen

Kies je voor duurzame disposables of ga je voor disposables van wegwerpplastic? Die keuze ligt tot 3 juli 2021 nog bij jou. Vanaf dan worden bepaalde plastic wegwerpproducten zoals rietjes, borden, bestek en roerstaafjes verboden en moet je over op een duurzamer alternatief. Dit plasticverbod staat, samen met een hoop andere maatregelen, in de Europese Single Used Plastic richtlijn (SUP-richtlijn). Deze richtlijn heeft de Europese Commissie opgesteld om zo de hoeveelheid plastic soep in de zee flink terug te dringen. Je leest hier meer over op rijksoverheid.nl.

De Kweker heeft een zeer uitgebreid en steeds groter wordend assortiment aan duurzame alternatieven. Deze zijn van goede kwaliteit en gemaakt van diverse verantwoorde materialen zoals karton, papier, suikerriet, palmblad, hout en bamboe. Ze dragen bij aan een beter milieu en zijn dus een perfect alternatief voor wegwerpplastic. Nu mag je nog kiezen, maar straks niet meer. Wanneer kies jij voor duurzaam?

Lees hier alles over de verschillende varianten en assortimenten duurzame disposables.

Karton

Onze kartonnen disposables zijn zoveel mogelijk gemaakt van papier uit verantwoord bosbeheer. We streven ernaar alle kartonnen disposables te certificeren met het FSC®-keurmerk. Dit keurmerk van de Forest Stewardship Council geeft aan dat er rekening is gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. De kartonnen verpakkingen worden olie-, vocht- en vetbestendig gemaakt met een PLA-coating (maiszetmeel) of een PE-coating (plastic). Ondanks dat een PE-coating zorgt voor een dun plastic laagje valt deze coating buiten de nieuwe aankomende wet en is dit dus toegestaan. In ons assortiment vind je verschillende kartonnen disposables waaronder koffie-, ijs-, milkshake-, soep- en saladebekers, maaltijdbakken en borden.

Suikerriet

Bij de productie van suiker blijven er stengels als restproduct achter. Deze stengels worden gebruikt om onze suikerriet disposables te maken. Disposables van suikerriet zijn smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig. Ze zijn erg geschikt voor warme gerechten en dranken en kunnen in de oven en magnetron tot 100˚C. Het is een sterk materiaal en heeft een natuurlijke uitstraling. Een groot deel van onze disposables van suikerriet heeft een OK Compost HOME-keurmerk. Dat wil zeggen dat het niet alleen composteert in een industriële omgeving, maar ook in een huiselijke situatie. Ook zijn onze suikerriet disposables gecertificeerd voor voedselcontact en composteerbaarheid volgens EN13432. Bij De Kweker hebben we verschillende disposables van suikerriet in ons assortiment waaronder kommen, borden en bakken.

Palmblad

Disposables van palmblad zijn gemaakt van natuurlijk gevallen palmbladeren. Elk product van palmblad is uniek, aangezien geen twee palmbladeren hetzelfde zijn. Deze natuurlijke disposables zijn smaakneutraal en olie-, vocht-, en diepvriesbestendig. Daarnaast zijn ze geschikt voor in de oven en magnetron tot 200˚C. Alle disposables van palmblad zijn 100% composteerbaar. Hierdoor gooi je het na gebruik gewoon bij het GFT afval. Deze disposables zijn gecertificeerd voor voedselcontact en composteerbaarheid volgens EN13432. Bij De Kweker vind je verschillende disposables van palmblad in het assortiment zoals borden, schalen en tipjes. 

Hout

Onze disposables van hout worden gemaakt van berken- en vurenhout afkomstig uit verantwoord bosbeheer. We streven ernaar alle houten disposables te certificeren met het FSC®-keurmerk. Deze houten disposables hebben een ambachtelijke uitstraling, zijn olie-, vocht-, en diepvriesbestendig en gecertificeerd voor voedselcontact. Daarnaast zijn ze geschikt voor in de oven en magnetron tot 100˚C. Alle FSC® gecertificeerde houten disposables zijn 100% composteerbaar. Dit houdt in dat het na gebruik weer als voeding kan dienen voor nieuwe gewassen. In ons assortiment vind je verschillende houten disposables waaronder borden, bestek, bootjes, roerstaven en prikkers.

Papier

Onze disposables van papier worden gemaakt van gerecycled papier of FSC® gecertificeerd papier. We streven ernaar alle artikelen te certificeren met het FSC®-keurmerk. Dit betekent dat het papier afkomstig is uit verantwoord bosbeheer. Alle papieren disposables zijn 100% composteerbaar. Dit houdt in dat het na gebruik weer als voeding kan dienen voor nieuwe gewassen. Je gooit de papieren disposables gemakkelijk weg bij het oud papier. We hebben verschillende papieren disposables in ons assortiment waaronder bestek, rietjes en cupjes.

Bamboe

Disposables van bamboe zijn gemaakt van de snelst groeiende plantensoort ter wereld: de bamboeplant. De stengels van de plant worden gebruikt voor onze disposables. Bamboe is een sterk materiaal, heeft een ambachtelijke uitstraling en is 100% composteerbaar. Dit laatste houdt in dat na gebruik de bamboe disposables weer als voeding kunnen dienen voor nieuwe gewassen. Onze bamboe disposables zijn smaakneutraal, olie-, vocht-, en diepvriesbestendig en gecertificeerd voor voedselcontact. Daarnaast zijn ze geschikt voor in de oven en magnetron tot 200˚C. Bij De Kweker hebben we verschillende disposables van bamboe in ons assortiment waaronder bestek, prikkers en puntzakken.