• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Disposables

Kies voor duurzaam

Verduurzamen doen we liever vandaag dan morgen

Kies je voor duurzame disposables of ga je voor disposables van wegwerpplastic? Die keuze ligt tot 3 juli 2021 nog bij jou. Vanaf dan worden bepaalde plastic wegwerpproducten zoals rietjes, borden, bestek en roerstaafjes verboden en moet je over op een duurzamer alternatief. Dit plasticverbod staat, samen met een hoop andere maatregelen, in de Europese Single Used Plastic richtlijn (SUP-richtlijn). Deze richtlijn heeft de Europese Commissie opgesteld om zo de hoeveelheid plastic soep in de zee flink terug te dringen. Je leest hier meer over op rijksoverheid.nl.

De Kweker heeft een zeer uitgebreid en steeds groter wordend assortiment aan duurzame alternatieven. Deze zijn van goede kwaliteit en gemaakt van diverse verantwoorde materialen zoals karton, papier, suikerriet, palmblad, hout en bamboe. Ze dragen bij aan een beter milieu en zijn dus een perfect alternatief voor wegwerpplastic. Nu mag je nog kiezen, maar straks niet meer. Wanneer kies jij voor duurzaam?

Lees hier alles over de verschillende varianten en assortimenten duurzame disposables.

Karton

Onze kartonnen disposables zijn zoveel mogelijk gemaakt van papier uit verantwoord bosbeheer. We streven ernaar alle kartonnen disposables te certificeren met het FSC®-keurmerk. Dit keurmerk van de Forest Stewardship Council geeft aan dat er rekening is gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. De kartonnen verpakkingen worden olie-, vocht- en vetbestendig gemaakt met een PLA-coating (maiszetmeel) of een PE-coating (plastic). Ondanks dat een PE-coating zorgt voor een dun plastic laagje valt deze coating buiten de nieuwe aankomende wet en is dit dus toegestaan. In ons assortiment vind je verschillende kartonnen disposables waaronder koffie-, ijs-, milkshake-, soep- en saladebekers, maaltijdbakken en borden.

Suikerriet

Bij de productie van suiker blijven er stengels als restproduct achter. Deze stengels worden gebruikt om onze suikerriet disposables te maken. Disposables van suikerriet zijn smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig. Ze zijn erg geschikt voor warme gerechten en dranken en kunnen in de oven en magnetron tot 100˚C. Het is een sterk materiaal en heeft een natuurlijke uitstraling. Een groot deel van onze disposables van suikerriet heeft een OK Compost HOME-keurmerk. Dat wil zeggen dat het niet alleen composteert in een industriële omgeving, maar ook in een huiselijke situatie. Ook zijn onze suikerriet disposables gecertificeerd voor voedselcontact en composteerbaarheid volgens EN13432. Bij De Kweker hebben we verschillende disposables van suikerriet in ons assortiment waaronder kommen, borden en bakken.

Saladebowl 1L suikerriet
Zak 25 stuks
Hamburgerbak suikerriet
Zak 50 stuks
Lunchbox 2-vaks suikerriet
Zak 50 stuks
Soepkom 500ml suikerriet
Zak 40 stuks
Kom 15 cl Suikerriet ø90 mm
Krimp 40 stuks

Palmblad

Disposables van palmblad zijn gemaakt van natuurlijk gevallen palmbladeren. Elk product van palmblad is uniek, aangezien geen twee palmbladeren hetzelfde zijn. Deze natuurlijke disposables zijn smaakneutraal en olie-, vocht-, en diepvriesbestendig. Daarnaast zijn ze geschikt voor in de oven en magnetron tot 200˚C. Alle disposables van palmblad zijn 100% composteerbaar. Hierdoor gooi je het na gebruik gewoon bij het GFT afval. Deze disposables zijn gecertificeerd voor voedselcontact en composteerbaarheid volgens EN13432. Bij De Kweker vind je verschillende disposables van palmblad in het assortiment zoals borden, schalen en tipjes. 

Bord oval point palm
Krimp 20 stuks
Palm tipje 3.5 cl  55 x h 20 mm
Krimp 40 stuks
Bord palmblad 17 x 25 cm
Pak 10 stuks
Bord palmblad 18 x 18 cm
Pak 10 stuks
Schaal 12 x 17 cm palmblad
Pak 10 stuks
Schaal  13 cm palmblad
Pak 12 stuks
Bord  18 cm palmblad
Pak 10 stuks

Hout

Onze disposables van hout worden gemaakt van berken- en vurenhout afkomstig uit verantwoord bosbeheer. We streven ernaar alle houten disposables te certificeren met het FSC®-keurmerk. Deze houten disposables hebben een ambachtelijke uitstraling, zijn olie-, vocht-, en diepvriesbestendig en gecertificeerd voor voedselcontact. Daarnaast zijn ze geschikt voor in de oven en magnetron tot 100˚C. Alle FSC® gecertificeerde houten disposables zijn 100% composteerbaar. Dit houdt in dat het na gebruik weer als voeding kan dienen voor nieuwe gewassen. In ons assortiment vind je verschillende houten disposables waaronder borden, bestek, bootjes, roerstaven en prikkers.

Houten bord 14 cm
Pak 25 stuks
Bord hout rond 19 cm FSC
Pak 25 stuks
Bord hout rond 23 cm FSC
Pak 25 stuks
Bord hout rond 26 cm FSC
Pak 25 stuks
Bord hout vierkant 23x23 cm FSC
Pak 25 stuks
Roerstaafjes hout 110 mm
Doos 500 stuks
Roerstaafjes hout 178 mm
Doos 500 stuks
Houten bootje 215 x110 mm
Pak 50 stuks
Vork hout 16cm
Pak 100 stuks
Japanse knoopprikker 7 cm
Doos 250 stuks
Houten vlagprikker 15 cm
Doos 400 stuks

Papier

Onze disposables van papier worden gemaakt van gerecycled papier of FSC® gecertificeerd papier. We streven ernaar alle artikelen te certificeren met het FSC®-keurmerk. Dit betekent dat het papier afkomstig is uit verantwoord bosbeheer. Alle papieren disposables zijn 100% composteerbaar. Dit houdt in dat het na gebruik weer als voeding kan dienen voor nieuwe gewassen. Je gooit de papieren disposables gemakkelijk weg bij het oud papier. We hebben verschillende papieren disposables in ons assortiment waaronder bestek, rietjes en cupjes.

Papieren lepel 50st
Doos 50 stuks
Papieren mes 50st
Doos 50 stuks
Vork papier wit FSC
Doos 50 stuks
Papieren ijslepel 50st
Doos 50 stuks
Buigrietjes kraft papier 24cm
Doos 250 stuks
Buigrietjes zwart papier 21cm
Doos 250 stuks
Buigrietjes zwart papier 24cm
Doos 250 stuks
Lepelrietjes papier 23 cm, zwart
Doos 250 stuks
Sauscup 6 cl papier kraft FSC
Doos 250 stuks
Sauscup 6cl papier FSC
Doos 250 stuks

Bamboe

Disposables van bamboe zijn gemaakt van de snelst groeiende plantensoort ter wereld: de bamboeplant. De stengels van de plant worden gebruikt voor onze disposables. Bamboe is een sterk materiaal, heeft een ambachtelijke uitstraling en is 100% composteerbaar. Dit laatste houdt in dat na gebruik de bamboe disposables weer als voeding kunnen dienen voor nieuwe gewassen. Onze bamboe disposables zijn smaakneutraal, olie-, vocht-, en diepvriesbestendig en gecertificeerd voor voedselcontact. Daarnaast zijn ze geschikt voor in de oven en magnetron tot 200˚C. Bij De Kweker hebben we verschillende disposables van bamboe in ons assortiment waaronder bestek, prikkers en puntzakken.

Lepel Bamboe 17cm
Pak 50 stuks
Mes bamboe 17cm
Pak 50 stuks
Vork Bamboe 17cm
Pak 50 stuks
Prikker bamboe met krul
Doos 100 stuks
Prikker bamboe met krul
Doos 100 stuks
Prikker bamboe met bol
Doos 250 stuks