• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Voor de beste Hollandse asperges kom je naar De Kweker

Wij hebben een uitgebreid assortiment witte asperges van eigen bodem! Om jou te ontzorgen bieden wij ook geschilde asperges aan. Asperges zijn een echt seizoensproduct en het seizoen eindigt op 24 juni (Sint Jan). Laat je gasten er dan nu ook volop van genieten.

Ontmoet de teler

Aspergeteler Will Teeuwen

In het familiebedrijf Teboza worden al drie generaties lang asperges in Limburg geteeld. Zij hebben het hele proces in eigen hand: van zaadje tot oogst. Vanaf het jaar 2000 zijn zij zich gaan specialiseren in asperges en hebben zij andere teelten afgestoten. Innovatie staat bij Teboza voorop. Veel teeltwijzen zoals verwarmde buitenteelt en kasteelt zijn door Teboza in de markt gezet. Tip van Will Teeuwen: bewaar asperges altijd koel zodat ze niet uitdrogen. In een plastic zak bewaren is beter dan in een vochtige handdoek.

 

De teelt van dagverse asperges

Aspergeteler Will Teeuwen teelt asperges en aspergeplanten in Helden, Peel en Maas (Limburg). Daarnaast worden er nieuwe rassen gekweekt. De asperge is eigenlijk een wortel van een plant. Witte asperges worden uit de bedden gestoken en hebben geen daglicht gezien. Om de lekkerste asperges te telen, moet de temperatuur minstens 11 graden Celsius zijn. Als de asperge 22 centimeter lang is en een mooi gesloten kop heeft, wordt de asperge met de hand gestoken. Na 24 juni wordt er niet meer gestoken om de aspergeplant rust te gunnen en energie op te doen voor het nieuwe seizoen.

Assortiment asperges

De juiste kookwijze is het allerbelangrijkst. Zet de asperges op met niet meer dan 10-13 gram zout en eventueel een klein klontje roomboter. Breng ze aan de kook en na 5 minuten haal je ze af. Laat ze nog even in het kookvocht afkoelen, zodat de asperges de eigen smaak weer opnemen. Ze zijn perfect gaar als je de hals van de asperge tussen duim en wijsvinger in kunt knijpen. Zo bereid je de perfect gekookte asperges.