In het begin van de coronacrisis hebben wij samengewerkt met De Kweker en onze keuken beschikbaar gesteld aan Sorgbasis. Deze vrijwilligersorganisatie ontving van horeca en leveranciers voedseloverschotten. Hiermee maakten zij elke week vijfhonderd voedselpakketten voor o.a. alleenstaande ouderen en moeders met kinderen die zelf hun boodschappen niet meer konden doen.
Bekijk het filmpje hoe de voedselpakketten bereid en bezorgd worden.
In de tijd dat we dicht waren, zijn we volop aan het klussen geslagen en hebben we onze zaak weer een frisse look gegeven. Het terras is vergroot zodat het coronaproof is en wij hebben een nieuwe buitenbar gemaakt. Daarnaast zijn we nu ook bezig om met een QR-code te gaan werken zodat onze gasten zelfstandig kunnen bestellen en betalen waardoor de contactmomenten geminimaliseerd worden. Voor tafels binnen en op de veranda werken wij alleen op reservering. Ook hebben wij een compleet nieuwe lunch- en dinerkaart en we staan te popelen om deze aan onze gasten te laten proeven.
Naast het restaurant hebben wij ook acht zalen voor bruiloften, vergaderingen, feesten enz. De grootste uitdaging zit in deze zalen. Op korte termijn verwachten wij geen grote boekingen meer voor deze zalen en dat is helaas wel noodzakelijk om een goede bedrijfsvoering te kunnen voeren.
Wij hebben ons nu gefocust op het restaurant en we hebben onze parkeerplaats omgetoverd tot een terras waardoor we zo toch wat meer gasten kunnen ontvangen. Ook de menukaarten zijn dus aangepast en we gaan met de QR-code werken. Hiermee hopen we het omzetverlies van de zalen zo goed mogelijk te compenseren maar het zal helaas niet helemaal gaan lukken. Dit jaar moeten we ons focussen om te overleven zodat we volgend jaar hopelijk weer een goede start kunnen maken.
Tja, het is lastig voor iedereen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen strijd. Blijf positief, zeker naar je personeel toe en verder kan ik iedereen alleen maar veel succes toewensen in deze bizarre tijd.
Ben jij momenteel ook met jouw horecazaak op een creatieve of sociale manier aan het ondernemen? En wil je jouw verhaal met ons en andere horeca-ondernemers delen.
Neem dan vooral contact op met De Kweker via maaike.retra@kweker.nl